Kontakta oss!

AI-lösning för viltkamera

Som nästa steg i vårt samarbete med HYMA Group (du kan läsa mer om det här) kommer Meta Bytes att implementera en AI-lösning för en av de mest sålda produkterna hos HYMA:s dotterbolag Hylte Jakt & Lantman.

Produkten i fråga är en fjärrstyrd kamera, en typ av över- vakningskamera som används för att fotografera och/eller filma vilda djur (och allt annat som rör sig i skogen...). Kameran aktiveras av rörelsedetektorer som hjälper markägare att få en uppfattning om djurens rutiner och rörelsemönster.  

Kameran är en populär produkt och fungerar bra för användarna, men en svårighet är att urskilja vad för typ av djur kameran har fångat. Detta gäller särskilt under dåliga väderförhållanden (hej Sverige) och nattetid (eller ja, mörker för att vara exakt eftersom det ibland är mörkt hela dagarna här).

För att komma till rätta med detta bad Hylte oss att ta fram en lösning som automatiskt upptäcker djuren som fångats på bild och vilken typ av djur det är. På så sätt behöver användaren inte längre gissa om kameran har fångat en grävling eller ett rådjur. Okej, den specifika särskiljningen kanske inte kommer att behövas (även om vår lösning naturligtvis kommer att kunna hjälpa till om det uppstår förvirring mellan dessa två arter), men ni förstår vad vi menar.  

Nog om det! Vi sätter genast igång med att bygga en lösning för Hylte Jakt & Lantman.

Tillbaka