Kontakta oss!

Tidsbesparingar och bättre fokus med processautomatisering

Manuell registrering av garantier

Hylte Jakt & Lantman, dotterbolag till HYMA Skog & Trädgård, är verksamt inom skogs-, jakt- och trädgårdsbranschen och en av dess kärnverksamheter är försäljning av maskiner. Vid försäljning av en produkt behövde tidigare garantin registreras manuellt hos tillverkaren. Utöver detta, beroende på produkt, var vår kund också tvungen att skicka ut email med produktinformation till både köparen och installatören av maskinen.

För den här garantiregistreringen hade vår kund ofta praktikanter som utförde jobbet (kanske inte en jätterolig uppgift, men definitivt bättre än att göra kaffe och papperskopior eller hur?). Om inga praktikanter fanns tillgängliga, samlades de oregistrerade garantierna bokstavligen på hög och väntade på att någon skulle få tid att registrera dem hos tillverkaren.

Effektivisering genom automatisering

Turligt nog är just processautomatisering ett av våra (många) specialistområden och några av våra utvecklare slog sina kloka huvuden ihop för att effektivisera kundens manuella arbetsprocess. De kom fram till en lösning för att hantera interaktionen mellan kundens och tillverkarnas hemsidor. På så sätt kontrolleras det var 5:e minut om ett köp har genomförts på kundens hemsida och om så är fallet registreras garantin automatiskt hos tillverkaren. Vid behov skickas även email ut – även det automatiskt.

Följande teknik har använts:

Backend: Golang

Moln: AWS

Läs mer om automatisering.

Tidsbesparingar och bättre fokus

Automatiseringen av garantiregistreringen har lett till en tydlig effektivisering av arbetsprocessen för kunden. Tidigare tog det uppskattningsvis tre minuter att registrera en garanti och cirka fyra månader efter att vår lösning implementerats hade Hylte sålt ungefär 2 500 produkter. Detta betyder att de totalt har sparat in 125 timmar, nästan 16 hela arbetsdagar.

En annan fördel är att vår lösning har gjort arbetsdagarna mindre stressiga för kunden när de inte längre behöver tänka på att de måste försöka hitta tid till att registrera garantierna. Personalen kan istället fokusera 100% på de sina andra uppgifter och dessutom har automatiseringen gjort att fler garantier registreras på mycket kortare tid. (Ett extra plus i kanten för att praktikanterna nu kan få en ännu bättre bild av företaget och testa fler saker).

Anders Carlsson, VD på HYMA Skog & Trädgård:

Vi har länge tänkt på att automatisera den här processen men har av någon anledning inte riktigt fått tummen ur. Nu, när vi ser resultatet, ångrar vi så klart att vi inte gjorde det tidigare. Det här är bara ett av projekten vi arbetat på tillsammans med Meta Bytes och vi är mycket nöjda med det de har levererat. Vi har redan fler automationsprojekt, såväl som andra projekt, på gång som de ska hjälpa oss med.
Anders Carlsson, VD på HYMA Skog & Trädgård

Lägger ditt företag också mycket tid på manuellt och repetitivt arbete? Hör av dig så pratar vi om hur vi kan hjälpa er!

Tillbaka